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How To Become Better With ALOO WRAP RECIPE IN HINDI BY INDIAN FOOD In 10 Minutes

How To Become Better With ALOO WRAP RECIPE IN HINDI BY INDIAN FOOD In 10 Minutes

How To Become Better With ALOO WRAP RECIPE IN HINDI BY INDIAN FOOD In 10 Minutes
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How To Become Better With ALOO WRAP RECIPE IN HINDI BY INDIAN FOOD In 10 Minutes Potato wrap recipe is a perfect snack which is crispy, soft and tangy as well these are all the ingredients we need for Potato wrap recipeFirstly to make stuffing of Potato wrap pour 2 spoons refined oil in a hot pan add 1/4 spoon of cumin seeds when oil heats up1/4 spoon of mustard

seeds add 1 chopped onion and fry until it gets transparent add 1 chopped green chili add 1 spoon ginger garlic paste and mix well when everything is well roasted add 2 chopped potatoes and cook for a bitFor stuffing masalas we have 1/3 spoon of turmeric powder1/2 spoon of salt1/2 spoon of dry

mango powder ( amchur )And 1/3 spoon of garam masala mix everything well together, while roasting masalas potatoes will get fried tooSprinkle a little water, cover and cook at low flame for potatoes could get soft by the time potatoes get soft, meanwhile we will make wraps for them for

which we have 1/2 cup all purpose flourAdd and mix 1/4 spoon of saltWe will add a little water at a time and we will make slurry just like batter for dosaThis is perfect mixture, we need thin consistency exactly like this for making wrapsIt&s about time to check potatoesPotatoes are well soften upWe

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will mash them once they cool off apply some oil on a hot flat pan for making wrapsWipe with a piece of cloth pour some prepared batter and spread like a dosaWe will cook at medium sim flame setting making wraps takes a little practice, the more you make, the better you get in making wrapsNow we will add mashed stuffing in this wrapPlace stuffing in center and fold them this

way this is a perfect wrapIt won&t be sealed from bottom yet, but when we will fry it, it will get crisp and seals itselfWe made all thee potato wraps the same way our some cooking oil in a frying pan to fry themAdd these potato wraps in the pan when oil heats place the joint side downwards so it could get crisp and lock stuffing inside right away flip and fry well from all sides they will appear getting dark and crispy when they get golden brown in color they are ready to be served rain

maximum oil and take out on absorbing paper so the remaining extra oil could be absorbed. These delicious potato wraps can be served as they are, but we will cut them before serving your can see they are nice and crispy from outside and soft from inside you can serve these to your guests or serve along your evening these will taste perfect with tomato ketchup if you liked today&;s    like  Thank you

१० मिनट में आलू के रैप बनाये इंडियन फ़ूड 

How To Become Better With ALOO WRAP RECIPE IN HINDI BY INDIAN FOOD In 10 Minutes
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How To Become Better With ALOO WRAP RECIPE IN HINDI BY INDIAN FOOD In 10 Minutes आलू लपेटने की विधि एक उत्तम स्नैक है जो कुरकुरी, मुलायम और अच्छी तरह से कद्दूकस होती है। ये सभी तत्व हैं जिन्हें हमें आलू के लपेटने की विधि की जरूरत है। आलू की लपेट में स्टफिंग बनाने के लिए एक गर्म पैन में 2 चम्मच रिफाइंड तेल डालें। 1/4 चम्मच जीरा जब तेल निकलता है 1/4 चम्मच सरसों के बीज गरम करें। 1 कटा हुआ प्याज मिलाएं और इसे पारदर्शी होने तक भूनें। 1 कटा हुआ हरी मिर्च 1 चम्मच अदरक

लहसुन का पेस्ट डालें और अच्छी तरह से मिलाएं। जब सब कुछ अच्छी तरह से भुना हुआ हो तो 2 कटे हुए आलू डालें और थोड़ा सा मसाला भरते हुए पकाएँ। हमारे पास 1/3 चम्मच हैं। हल्दी पाउडर 1/2 चम्मच नमक 1/2 चम्मच सूखा आम पाउडर (अमचूर) और 1/3 चम्मच गरम मसाला सब कुछ एक साथ अच्छी तरह से भूनें, जबकि मसाला आलू को भूनने के लिए तली हुई भिंडी मिल जाएगी, थोड़ा सा पानी मिलाएँ, ढक दें और आलू के लिए धीमी आँच पर पकाएँ। नरम हो सकता है समय आलू नरम हो जाता है, इस बीच हम उनके लिए लपेटेंगे जो हमारे पास 1/2 कप सभी उद्देश्य के आटे हैं और 1/4 चम्मच नमक मिलाएं। हम एक बार में थोड़ा सा पानी डालेंगे और हम घोल को बल्ले की तरह बना लेंगे। डोसा के लिए एर एकदम सही मिश्रण है, हमें इसे बनाने के लिए पतले स्थिरता की आवश्यकता होती है जैसे कि यह आलू की जांच करने के लिए समय के बारे में है। आलू

अच्छी तरह से नरम हो जाते हैं। हम उन्हें गर्म करने के लिए एक बार एक गर्म फ्लैट पैन पर लपेटें। कपड़े के कुछ तैयार बल्लेबाज और एक डोसा की तरह फैल गया। हम मध्यम सिम लौ सेटिंग पर पकाएंगे। रैपिंग थोड़ा अभ्यास करता है, जितना अधिक आप बनाते हैं, उतना ही बेहतर होगा कि आप रैप्स बनाने में प्राप्त करें। हम इस रैपिंग में मैश किए हुए स्टफिंग को जोड़ देंगे और इसे केंद्र में भराई देंगे। wayThis एक आदर्श रैप है। यह अभी तक नीचे से सील नहीं किया गया है, लेकिन जब हम इसे भूनेंगे, तो यह कुरकुरा हो जाएगा और खुद को सील कर देगा। हमने आप सभी को आलू को एक ही तरह से लपेटता है। कुछ आलू पकाने के तेल को एक फ्राइंग पैन में डालकर उन्हें भूनें। पैन में लपेटता है जब तेल गरम होता है, संयुक्त तरफ नीचे की ओर होता है ताकि यह कुरकुरा हो सके और सही से अंदर भराई बंद हो सके। सभी तरफ से अच्छी तरह से भूनें और वे काले और

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कुरकुरा दिखाई देंगे जब वे रंग में सुनहरे भूरे रंग के हो जाते हैं आँख अधिकतम तेल परोसने के लिए तैयार हैं और कागज़ को सोखने के लिए तैयार कर लें ताकि शेष अतिरिक्त तेल अवशोषित हो सके। इन स्वादिष्ट आलू के टुकड़ों को परोसा जा सकता है, लेकिन हम उन्हें परोसने से पहले काट देंगे। आप देख सकते हैं कि वे बाहर से अच्छे और खस्ता हैं और अंदर से नरम। आप इन्हें अपने मेहमानों के लिए परोस सकते हैं या अपनी शाम के साथ परोस सकते हैं। यह आपके द्वारा पसंद किए गए टमाटर केचप के साथ परफेक्ट होगा।  धन्यवाद


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